Hapotin paalaimeen

Hapotin paalaimeen

Hapotin paalaimeen. Kuvan annostelujärjestelmä koostuu säilöntäainetynnyristä (1), Spreader-hapottimesta (2), viuhkasuutintangosta (3) sekä Spreader-ohjaimesta (4). Lisätietoa paalaimeen sopivista annosteluratkaisuista ja järjestelmän asennuksesta löydät täältä (pdf).

Korjuukoneena paalain

Paalaimessa säilöntäaine lisätään rehuun yleensä noukkimessa, ennen sullojaa. Säilöntäaineen pumppaustarve on tavallisesti alle 6 l/min, minkä vuoksi sopiva hapotin paalaimeen on joko Spreader 4000 tai Easy 4000. Parhaiten annosteluun sopii viuhkasuutintanko, joka pienillä virtausmäärillä levittää säilöntäaineen tasaisesti ja tarkasti rehumassaan. Happowan viuhkasuutintangon työleveys on n. 120 cm, ja siinä on kolme suutinta, jotka tarvitsevat toimiakseen 0,5–3 barin paineen. Toimitukseen sisältyy kaksi erikokoista kolmen suuttimen sarjaa.

Säilöntäaineen vapaavirtaus säiliöstä suutintangolle on estettävä tippumisenestoventtiilillä, sillä useimmiten suutintanko sijaitsee säiliön nestepinnan alapuolella. Tippumisenestoventtiili on suositeltavaa asentaa mahdollisimman lähelle suutintankoa.

Tuotepaketit paalaimeen

Paalaimeen on tarjolla kaksi erilaista kalvopumppuhapottimella varustettua tuotepakettia, joissa valinta tehdään Spreader- ja Easy-hapotinyksiköiden välillä. Sekä Spreader 4000 että Easy 4000 ovat tuotoltaan ja imukyvyltään paalaimeen sopivia hapottimia.

Spreader 4000:ssa on elektroninen Spreader-ohjain, jolla sekä säädetään annostelua että seurataan virtausmääriä ja joka varoittaa, kun nesteen virtaus säiliöstä lakkaa, jolloin säiliö ei pääse tyhjenemään huomaamatta. Easy 4000:n Junior-ohjaimella säädetään vain annostelumäärää ja virtauksen seuranta tapahtuu mekaanisesti erillisellä lasiputkimittarilla, joka sisältyy Easy-hapotinpakettiin.

Lisäksi vaihtoehtona on myös VP-varsihapotinpaketti, joka on yksinkertainen ja kustannustehokas ratkaisu pienille annostelumäärille.

Etkö löytänyt etsimääsi?


Ota yhteyttä