Usein kysytyt kysymykset

Mistä tiedän, mikä hapotin sopii käytössäni olevaan korjuukoneeseen?

Vastaus: Tärkein hapottimen valintakriteeri on käytössä olevan koneen korjuukapasiteetti, joka ilmoitetaan tonneina per minuutti (tn/min). Kun korjuukapasiteetti kerrotaan säilöntäaineen halutulla annostelumäärällä, saadaan tulokseksi hapottimelta vaadittava tuotto.

Laskukaava: x tn/min * y l/tn = z l/min

Olemme koonneet sivustolle myös korjuukonekohtaiset tuotepaketit, joista löydät lisätietoa siitä, mikä hapotin soveltuu parhaiten ajosilppuriin, noukinvaunuun, tarkkuussilppuriin tai paalaimeen.

Jos asia vielä askarruttaa, soita meille numeroon 0400 863 514 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen myynti@happowa.fi, niin asiantuntijamme auttavat sinua valitsemaan juuri sinun tarpeisiisi sopivan hapottimen.

Käytän rehun säilöntään biologista säilöntäainetta. Sopivatko Happowan laitteet biologisten säilöntäaineiden annosteluun?

Vastaus: Kyllä, kaikki Happowan hapottimet ja säiliöt sopivat sekä AIV-liuoksen että biologisten säilöntäaineiden annosteluun. Myös biologisia säilöntäaineita käytettäessä on tärkeää muistaa huuhdella hapotin huolellisesti aina käytön jälkeen, jotta neste ei pääse sakkaantumaan laitteeseen.

Hapotin ei toimi. Missä vika?

Vastaus: Jos hapotin ei ime nestettä kunnolla, tee ensimmäiseksi seuraavat toimenpiteet:

1. Tarkista imuletkun ja liitosten pitävyys. Tarkastuksessa on syytä kiinnittää erityistä huomiota pikaliittimien o-renkaisiin ja imulinjan letkuliitoksiin.
2. Tarkista venttiilisarjojen puhtaus ja kuluneisuus. Kuluneet tai likaiset venttiilisarjat voivat aiheuttaa imuongelmia. Ohjevideon venttiilisarjan vaihtoon löydät täältä.
3. Tarkista myös, ettei imusiivilään ole päässyt roskia, ja poista mahdollinen tukkeuma.

Mikäli edellämainituista toimenpiteistä ei ole apua tai hapottimessa on jokin muu vika, ota yhteyttä meihin, niin varmistamme, että pääset jatkamaan korjuutöitä aikataulussa.

Spreader-ohjain ei näytä virtausta. Mitä teen?

Vastaus: Tarkista ensimmäiseksi johtokytkennät ja virtausanturin puhtaus. Jos virtausanturissa on likaa, puhdista se huolellisesti. Jos näistä toimenpiteistä ei ole apua, ota yhteys Happowalle, niin etsimme ongelmaan ratkaisun.

Peittain ei toimi. Mitä tehdä?

Vastaus: Tyypillisesti ongelmanaiheuttaja on imuletkuun tai pumppuun päässyt roska tai imuletkun ilmavuoto. Tukkeumiin auttaa letkun tai pumpun puhdistaminen. Myös pumpun venttiilisarjan vaihto voi olla tarpeen. Jos imuletku taas saa ilmaa, täytyy letku liitoksineen saada jälleen tiiviiksi. Mikäli et näitä tai ohjekirjan ohjeita noudattamalla saa peittainta toimimaan, ota yhteyttä meihin, niin autamme sinua ratkaisemaan ongelman.