Talvipakkaset tulevat – ohjeita hapottimen varastointiin ja huoltoon

Nyt viimeistään alkaa olla korkea aika laittaa hapotin talviteloille. Jos hapotin on ulkona alttiina säävaihteluille, se on erityisen tärkeää puhdistaa säilöntäaineesta. Etenkin biologiset säilöntäaineet tuppaavat jäätymään järjestelmään, jolloin laitteet ovat vaarassa rikkoutua. Särkymisvaara koskee myös oheisvarusteita, kuten suodattimia ja tippumisenestoventtiiliä.

Hapotin puhdistetaan pumppaamalla järjestelmän läpi runsaasti puhdasta vettä. Tämän jälkeen laite putsataan myös ulkoisesti, sähkölaitteita varoen. Samalla tarkistetaan laitteen osien ja liitäntöjen kunto. Erityistä huomiota on syytä kiinnittää venttiilisarjaan, jonka voit tarvittaessa helposti tilata varaosana ja vaihtaa itse videolta löytyvien ohjeiden avulla:

Kun suoritat yllä listatut toimenpiteet aina satokauden päättyessä, huomaat ajoissa myös mahdolliset viat ja puutteet ja ehdit tarvittaessa lähettää laitteen meille huoltoon ennen kevään huoltoruuhkaa. Ja vaikkei vikoja olisikaan, hapotinta kannattaa joka tapauksessa käyttää säännöllisesti huollossa. Näin varmistut siitä, että laitteesi säilyy toimintakunnossa ja keväällä sesongin alkaessa kaikki toimii niin kuin pitää.

Suosittelemme, että hapotin varastoidaan suojassa pakkaselta, auringonvalolta ja kosteudelta. Jos hapotinta joudutaan kuitenkin säilyttämään kylmässä tai ulkona, järjestelmään on syytä pumpata glykolia jäätymisen ehkäisemiseksi.

Stressittömän vaihtoehdon hapottimen omistajalle tarjoaa Talviparkki-palvelu, joka pitää sisällään huollon ja talvisäilytyksen. Huolettomuudesta pääset nauttimaan myös solmimalla hapottimesta Leasing-sopimuksen, jonka vuosisopimukseen talvisäilytys ja huolto niin ikään sisältyvät.