Vanliga frågor

Hur vet jag vilken syrapump som lämpar sig för min skördemaskin?

Svar: Det viktigaste urvalskriteriet för en syrapump är den tilltänkta maskinens skördekapacitet, som anges i ton per minut (t/min). Genom att multiplicera skördekapaciteten med önskad mängd ensileringsmedel får man den effekt som syrapumpen behöver klara av.

Formel: x t/min * y l/t = z l/min

Här har vi även sammanställt produktpaket för varje skördemaskin, med mer information om vilka syrapumpar som lämpar sig bäst för fälthack, självlastarvagn, exakthack respektive balpress.

Om du ännu grubblar på saken, ring oss på +358 400 863 514 eller skicka e-post till myynti@happowa.fi, så hjälper våra experter dig att välja en lämplig syrapump just för dina behov.

Jag använder biologiska ensileringsmedel för ensilering av foder. Lämpar sig Happowas maskiner för dosering av biologiska ensileringsmedel?

Svar: Ja, alla Happowas syrapumpar och behållare lämpar sig för dosering av såväl syror som biologiska ensileringsmedel. Även vid användning av biologiska ensileringsmedel är det viktigt att komma ihåg att alltid spola genom syrapumpen omsorgsfullt efter användningen, så att vätskan inte bildar fällning i maskinen.

Syrapumpen fungerar inte. Vad är fel?

Svar: Om syrapumpen inte suger upp ordentligt med vätska , gör först följande:

1. Kontrollera sugrörets och kopplingarnas hållfasthet. Vid kontrollen lönar det sig att vara särskilt uppmärksam på snabbkopplingarnas o-ringar och suglinjens slangkopplingar.

2. Kontrollera huruvida ventilsatserna är smutsiga eller nötta. Instruktionsvideo för byte av ventilsatsen hittar du här.

3. Kontrollera också att inte det inte kommit in skräp i sugsilen och avlägsna eventuella propppar.

Ifall de ovan nämnda åtgärderna inte är till hjälp eller det är något annat fel i syrapumpen, ta kontakt med oss, så ser vi till att du kan fortsätta skördearbetet enligt tidtabellen.

Spreader-styrenheten visar inget flöde. Vad gör jag?

Svar: Kontrollera först ledningarna och att flödesmätaren är ren. Om det finns smuts i flödesmätaren ska den rengöras omsorgsfull. Om inte dessa åtgärder hjälper, ta kontakt med Happowa så söker vi en lösning på problemet.

Betningsaggregaten fungerar inte. Vad ska man göra?

Svar: En vanlig orsak till problem är att det kommit in skräp i sugröret eller att det finns en luftläcka i pumpen eller sugröret. Det hjälper att rengöra slangen eller pumpen om det är skräp i den. Även ett byte av pumpens ventilsats kan behövas. Om det däremot är sugröret som får luft, måste röret och dess fogar göras täta igen. Ifall du inte får betningsmaskinen att fungera trots dessa eller manualens instruktioner, ta kontakt med oss så hjälper vi dig att lösa problemet.