Säilörehusadon onnistuminen on nyt ensiarvoisen tärkeää

Rehujen hinnat ovat ampaisseet ennätyslukemiin, ja samaan aikaan kohonneet lannoite- ja polttoainekustannukset koettelevat monen viljelijän kukkaroa. Nyt onkin ensiarvoisen tärkeää varmistaa säilörehusadon onnistuminen, sillä laadukkaalla nurmirehulla voidaan vähentää ostorehujen tarvetta sekä vaikuttaa positiivisesti maitotuotokseen.

Millaista on hyvä säilörehu?

Korkealaatuinen säilörehu on maittavaa, hyvin sulavaa ja energiapitoista. D-arvon lisäksi tärkeää on rehun sokeripitoisuus, joka heijastuu suoraan maittavuuteen. Mitä maittavampaa rehu on, sitä paremmin eläimet syövät ja sitä enemmän ne saavat rehusta myös kuitua. Säilörehun laadulla voidaan vaikuttaa positiivisesti sekä maidon valkuais- ja rasvapitoisuuksiin että lihanautojen päiväkasvuihin.

Happopohjaisten säilöntäaineiden tehtävä on alentaa rehun pH:ta nopeasti niin, että sen valkuais- ja sokeripitoisuudet säilyvät korkeina ja ettei haitallista mikrobikasvustoa pääse muodostumaan. Kun säilöntä on onnistunut, rehu ei pääse lämpenemään myöskään syöttövaiheessa. Ja kun säilörehu on laadultaan ensiluokkaista, voidaan ruokinnassa myös vähentää väkirehujen osuutta.

Hyödyt irti säilöntäaineesta oikealla annostelulla

Säilönnän onnistuminen edellyttää, että säilöntäaine saadaan annosteltua rehumassaan tasaisesti ja ilman hävikkiä. Happowan tuotevalikoimasta löydät sopivat hapottimet, suuttimet ja muut varusteet annosteluun kaikilla korjuukoneilla, sekä hapoille että biologisille säilöntäaineille.

Hapottimen osalta on olennaista, että pumpun tuotto on käytössä olevalle korjuukoneelle ja sen kapasiteetille riittävä. Myös suuttimet valitaan korjuukoneen mukaan, ja niiden oikealla sijoittelulla voidaan parantaa annostelun tehokkuutta ja torjua säilöntäaineen hävikkiä.

Vanhan hapottimen huolto kannattaa

Vanhan hapottimen kohdalla perusteellisesti suoritettu huolto voi säästää monelta harmilta. Kun toimitat laitteesi meille huoltoon, huolehdimme puolestasi siitä, että kaikki on kunnossa ensimmäistä korjuuta ja koko sesonkia varten. Lisäksi tarjoamme Happowa-, Junkkari-, Elho- ja Fellow-merkkisiin hapottimiin myös kattavat ja ripeät varaosapalvelut.

Jos kaipaat neuvoja annosteluun liittyvissä kysymyksissä, käänny rohkeasti asiantuntijoidemme puoleen!