Valitse hapotin käyttötarpeen mukaan

Valikoimaamme kuuluu kahdenlaisia hapottimia: kalvopumppuhapottimia sekä varsipumppuja. Kalvopumppuhapotinten etuna varsipumppuun nähden on, ettei säiliön nestepinnan korkeus vaikuta pumpun tuottoon. Toisaalta varsipumppu on toimintavarma ja edullinen ratkaisu pienille virtausmäärille ja soveltuu haponkesto-ominaisuuksiltaan erityisen hyvin viljan happosäilöntään.

Tärkein hapottimen valintakriteeri on käytössä olevan koneen korjuukapasiteetti, joka ilmoitetaan tonneina per minuutti (tn/min). Kun korjuukapasiteetti kerrotaan säilöntäaineen halutulla annostelumäärällä, saadaan tulokseksi hapottimelta vaadittava tuotto.

Laskukaava: (x tn/min) * y l/tn = z l/min

Käytettävyyden osalta on hyvä pohtia, miten pumpattua määrää seurataan. Ylivoimaisesti helpoin ja tarkin vaihtoehto on elektronisella virtausanturilla varustettu Spreader-hapotin, jolla pumpatut litrat saadaan näkyviin.

Tehoa ja tarkkuutta Spreader-hapottimella

Spreader on tehokas ja annostelultaan tarkka kalvopumppuhapotin. Spreader-hapottimissa on elektroninen ohjain, jolla virtausmäärän säätö ja seuranta onnistuu tarkasti ja vaivattomasti. Selkeästä ja helppokäyttöisestä ohjaimesta löytyvät toiminnot sekä reaaliaikaisen virtauksen että pumpatun määrän seurantaan. Ohjain varoittaa, kun nesteen virtaus säiliöstä lakkaa, jolloin säiliö ei pääse tyhjenemään huomaamatta.

Pikaliitinkiinnitysten ansiosta laitetta on helppo huoltaa ja käsitellä. Letkut ja kaapelit saa kätevästi irti liittimistä, joten pumppuyksikkö on helppo irrottaa talvisäilytystä varten tai siirtää toiseen korjuukoneeseen.

Spreader-hapottimen toimintaa on mahdollista ohjata myös ulkopuolisella kytkimellä, kuten noukkimeen asennettavalla rajakytkimellä, joka pysäyttää hapottimen aina, kun noukin nostetaan ylös. Tällöin korjuukoneen kuljettajan ei tarvitse keskittyä hapottimen ohjaamiseen. Toinen usein käytetty lisävaruste on ohjausrele, jonka avulla hapotin on mahdollista kytkeä ajosilppurin ohjaukseen.

Saatavana kolme tuotoltaan erilaista mallia:

Spreader 4000: 1–6 l/min

Spreader 6000: 2–12 l/min

Spreader 30: 2–30 l/min

Easylla hapotat helposti

Easy on luotettava ja suorituskykyinen hapotinmalli, jossa virtausta säädetään portaattomasti helppokäyttöisellä, elektronisella Junior-ohjaimella. Virtausmäärän tarkempi seuranta onnistuu tarvittaessa erillisellä virtausmittarilla.

Kalvopumppuhapottimen etuna on, että sen tuotto pysyy vakaana riippumatta säilöntäaineastian nestepinnan tasosta.

Easysta on saatavana kaksi tuotoltaan erilaista mallia:

Easy 4000: 1–6 l/min

Easy 6000: 2–12 l/min

Varsipumppu sopii erityisen hyvin tuoreviljan happosäilöntään

Happowan yksinkertaisten ja toimintavarmojen varsihapottimien tuotto on 0–5 l/min. VP-varsihapotin on ylivoimainen vaihtoehto viljan hapotukseen, sillä se kestää erityisen hyvin propionihappoa. Virtauksen säätöön voidaan käyttää joko mekaanista virtausmittaria tai elektronista Junior-säädintä.

Saatavana kolme erikokoisiin säilöntäaineastioihin sopivaa mallia.

VP30: 0–5 l/min, 30 litran astiaan

VP200: 0–5l/min, 200 litran tynnyriin

VP1000: 0–5 l/min, 1000 litran IBC-konttiin