Nestepeittain artikkelikuva web

Happowa tunnetaan perinteisesti hapottimistaan, mutta viime vuosina yrityksessä on panostettu hapotinten ohella myös muiden laitteiden tuotekehitykseen. Yksi näistä tuotteista on nestepeittain, jolle on kuluvana keväänä riittänyt kysyntää.

Nimestään huolimatta Happowa valmistaa muutakin kuin hapottimia. Nestepeittain on kuulunut tuotevalikoimaan jo jonkin aikaa, ja viime vuosina laitetta on uudistettu reippaasti, asiakkaiden toiveita kuunnellen. Lopputuloksesta ollaan Happowalla ylpeitä, ja parhaillaan nestepeittainten ympärillä onkin käynnissä melkoinen kuhina.

– Viljelijät ovat nyt heränneet siihen, että jauhemaiset peittausaineet poistuvat kokonaan käytöstä tänä kesänä, toimitusjohtaja Johannes Holkkola kertoo ja viittaa Baytanin kesäkuun lopussa voimaan astuvaan käyttökieltoon. – Tämänhetkinen kysyntä on ylittänyt kaikki odotukset.

Holkkola neuvookin olemaan liikkeellä hyvissä ajoin, jos vielä suunnittelee uuden peittaimen hankintaa. Laitetta myyvät myös jälleenmyyjät.

– Ainakin Hankkijalla myymäläsaatavuus on tällä hetkellä hyvä, Holkkola vinkkaa.

Uudistettu nestepeittain on tarkka ja tehokas

Terve ja hyvälaatuinen siemen on onnistuneen sadon edellytys, ja peittauksella torjutaan tehokkaasti sekä siemen-, tuuli- että maalevintäisiä tauteja. Happowan uudistetussa nestepeittaimessa on sähköinen tehonsäätö, jonka etuja ovat parempi annostelutarkkuus ja pienempi virrankulutus. Karkeampi säätö onnistuu suutinkokoa muuttamalla, ja laitteen mukana tulevasta viiden suuttimen sarjasta löytyy kaikille peittausaineille sopiva vaihtoehto.

– Osa pumpatusta nesteestä palautuu aina takaisin kanisteriin, Holkkola esittelee peittaimen toimintaa. – Näin neste ei pääse sakkaantumaan, eikä työhön tule häiritseviä keskeytyksiä.

Nestepeittaus voidaan suorittaa joko erillisenä työvaiheenaan tai täyttöruuvin avulla kylvölannoittimen täytön yhteydessä. Kompaktin kokoista laitetta on helppoa ja turvallista käsitellä, ja käyttäjäystävällisyys on huomioitu toimitussisältöä myöten – mukana on kaikki tarvittava, joten työn touhuun pääsee halutessaan vaikka heti. ”Perinteisen” nestepeittaimen lisäksi Happowa valmistaa haponkestäviä Acid-nestepeittaimia, jotka soveltuvat siemenviljan peittauksen ohella myös tuoreviljan happosäilöntään.

Peittaimesta kiinnostuneille seuraava tilaisuus tutustua laitteeseen tarkemmin koittaa Rysky-päivillä Ylivieskassa 29.–30.3!