Kävimme kuvaamassa rehuntekoa Lapualla & Kauhavalla viikolla 25. Claasin ajosilppurissa on hapottimena Spreader 30, Bergmann-noukinvaunussa puolestaan annostelujärjestelmänä luotettava tehokaksikko Spreader 6000 + Fellow-alasäiliö. Ajosilppurin ohjaamossa kuvatussa Spreader-ohjaimessa päällä Trip-mittari. Ohjaimessa on kaksi erillistä Trip-mittaria, joita voidaan käyttää esimerkiksi kuormakohtaisen kulutuksen tai säiliöstä kuluneen nestemäärän seurantaan. 

 

Rehun säilönnässä oikeat säilöntäaineet ja toimiva annostelumenetelmä ovat korkealaatuisen lopputuloksen tae. Jotta AIV-säilöntäaineista saadaan täysi hyöty, vaaditaan myös annostelujärjestelmältä tarkkuutta ja tehokkuutta.

Olemme yhteistyössä säilöntäainevalmistaja Eastmanin kanssa luoneet tietopaketin liittyen AIV-tuotteiden annosteluun eri korjuukoneilla ja annosteluratkaisuilla. Löydät esitteestä yksityiskohtaiset ohjeet AIV:n annosteluun oli korjuukoneena sitten ajosilppuri, noukinvaunu, tarkkuussilppuri tai paalain.

Tutustu uuteen esitteeseen: Onnistu AIV-tuotteiden annostelussa

Toni Harju on pitkän linjan koneurakointiammattilainen, joka suorittaa säilörehun korjuuta kolmella ajosilppurilla kahden eri yrityksen, Koneurakointi Toni Harju Oy:n ja T & T Contracting Oy:n, kautta. Ajosilppureissa on käytössä Happowan hapottimet, varta vasten Harjun tarpeisiin kustomoidut Spreader-pumput. Videolla Harju kertoo lisää yritystoiminnastaan, hapottimiin liittyvistä kokemuksistaan sekä yleisesti urakoinnista.

meille toihin web

Etsimme kahta uutta työntekijää myynnin ja tuotannon tehtäviin. Katso tehtäväkuvaukset ja hakuohjeet alta! 

 

MYYNTITYÖNTEKIJÄ

TEHTÄVÄN KUVAUS
Etsimme joukkoomme osaavaa ja kielitaitoista myyntityöntekijää. Tarjoamme monipuolisen ja vastuullisen tehtävän kasvavassa, vakavaraisessa yrityksessä. Työskentelet sekä kotimaan myynnin että viennin parissa ja pidät yhteyttä jälleenmyyjiin ja yhteistyökumppaneihin. Palvelet asiakkaita asiantuntevasti ja otat tilauksia vastaan, myös englannin ja ruotsin kielellä. Osallistut messuille ja muihin maatalousalan tapahtumiin ja hankit yritykselle näkyvyyttä ja verkostoja. Tehtävänkuva on osittain räätälöitävissä osaamisesi mukaan. Tärkeintä on positiivinen, työtäpelkäämätön asenne ja valmius sopeutua pienen ja ketterän organisaation vaihteleviin tehtäviin.

EDELLYTÄMME
- hyvää englannin ja ruotsin kielen taitoa
- maatalousalan tuntemusta
- tehtävään soveltuvaa koulutusta
- matkustusvalmiutta
- positiivista asennetta myyntityöhön ja asiakaspalveluun
- yhteistyökykyä ja valmiutta verkostoitumiseen
- oma-aloitteisuutta

ARVOSTAMME
- muuta kielitaitoa (erityisesti venäjän kieli plussaa)
- aiempia näyttöjä myynnin tehtävistä
- vientiin liittyvää osaamista

Lisätietoja tehtävästä antaa toimitusjohtaja Johannes Holkkola, puh. 040 703 0526. Lähetä ansioluettelosi ja vapaamuotoinen hakemus palkkatoiveineen viimeistään 20.10. mennessä osoitteseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

TUOTANNON TYÖNTEKIJÄ

TEHTÄVÄN KUVAUS
Etsimme työntekijää monipuolisiin tuotannon tehtäviin Kauhavalle. Osallistut tuotteiden kokoonpanoon ja huoltoon sekä laitteiden asennuksiin. Ajoittain työskentelet myös asiakkaiden tiloissa. Olet teknisesti suuntautunut ja kiinnostunut maataloudesta, ja sinulla on myönteinen asenne myös asiakaspalvelua kohtaan. Työnkuva on osittain räätälöitävissä taitojesi ja kokemuksesi mukaan, joten ota rohkeasti yhteyttä ja kerro meille osaamisestasi. Mainitse hakemuksessasi erityisesti, mikäli sinulla on kokemusta sähkö- tai ruiskuvalutöistä ja/tai automaatioalalta ja robotiikasta. Tärkeintä on kuitenkin halu oppia ja kiinnostus haettavaa tehtävää kohtaan.

EDELLYTÄMME
- teknistä suuntautuneisuutta
- ahkeruutta ja valmiutta uusien asioiden omaksumiseen
- oma-aloitteisuutta
- hyviä vuorovaikutustaitoja

ARVOSTAMME
- kokemusta sähkötöistä, automaatiosta tai ruiskuvalutöistä
- teknisen alan koulutusta ja/tai työkokemusta
- maatalousalan tuntemusta

Lisätietoja tehtävästä antaa toimitusjohtaja Johannes Holkkola, puh. 040 703 0526. Lähetä ansioluettelosi ja vapaamuotoinen hakemus viimeistään 20.10. mennessä osoitteseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Videolla rehuntekoa Claasin ajosilppurilla, hapottimena Spreader 30: 

Käy katsomassa myös noukinvaunuvideo! Pöttingerin noukinvaunussa käytössä Spreader 6000 + Fellow-säiliö. 

Videolla Spreader 30 pumppaa 700 litran Fellow-säiliön tyhjäksi 22 minuutissa:

Katso myös säiliön täyttö siirtopumpulla

Nestepeittain artikkelikuva web

Happowa tunnetaan perinteisesti hapottimistaan, mutta viime vuosina yrityksessä on panostettu hapotinten ohella myös muiden laitteiden tuotekehitykseen. Yksi näistä tuotteista on nestepeittain, jolle on kuluvana keväänä riittänyt kysyntää.

Nimestään huolimatta Happowa valmistaa muutakin kuin hapottimia. Nestepeittain on kuulunut tuotevalikoimaan jo jonkin aikaa, ja viime vuosina laitetta on uudistettu reippaasti, asiakkaiden toiveita kuunnellen. Lopputuloksesta ollaan Happowalla ylpeitä, ja parhaillaan nestepeittainten ympärillä onkin käynnissä melkoinen kuhina.

– Viljelijät ovat nyt heränneet siihen, että jauhemaiset peittausaineet poistuvat kokonaan käytöstä tänä kesänä, toimitusjohtaja Johannes Holkkola kertoo ja viittaa Baytanin kesäkuun lopussa voimaan astuvaan käyttökieltoon. – Tämänhetkinen kysyntä on ylittänyt kaikki odotukset.

Holkkola neuvookin olemaan liikkeellä hyvissä ajoin, jos vielä suunnittelee uuden peittaimen hankintaa. Laitetta myyvät myös jälleenmyyjät.

– Ainakin Hankkijalla myymäläsaatavuus on tällä hetkellä hyvä, Holkkola vinkkaa.

Uudistettu nestepeittain on tarkka ja tehokas

Terve ja hyvälaatuinen siemen on onnistuneen sadon edellytys, ja peittauksella torjutaan tehokkaasti sekä siemen-, tuuli- että maalevintäisiä tauteja. Happowan uudistetussa nestepeittaimessa on sähköinen tehonsäätö, jonka etuja ovat parempi annostelutarkkuus ja pienempi virrankulutus. Karkeampi säätö onnistuu suutinkokoa muuttamalla, ja laitteen mukana tulevasta viiden suuttimen sarjasta löytyy kaikille peittausaineille sopiva vaihtoehto.

– Osa pumpatusta nesteestä palautuu aina takaisin kanisteriin, Holkkola esittelee peittaimen toimintaa. – Näin neste ei pääse sakkaantumaan, eikä työhön tule häiritseviä keskeytyksiä.

Nestepeittaus voidaan suorittaa joko erillisenä työvaiheenaan tai täyttöruuvin avulla kylvölannoittimen täytön yhteydessä. Kompaktin kokoista laitetta on helppoa ja turvallista käsitellä, ja käyttäjäystävällisyys on huomioitu toimitussisältöä myöten – mukana on kaikki tarvittava, joten työn touhuun pääsee halutessaan vaikka heti. ”Perinteisen” nestepeittaimen lisäksi Happowa valmistaa haponkestäviä Acid-nestepeittaimia, jotka soveltuvat siemenviljan peittauksen ohella myös tuoreviljan happosäilöntään.

Peittaimesta kiinnostuneille seuraava tilaisuus tutustua laitteeseen tarkemmin koittaa Rysky-päivillä Ylivieskassa 29.–30.3!

Hapotin ajosilppuri Leasing web

Happowa tarjoaa uutuutena Happowa Leasing-palvelua, jossa asiakas saa Happowan järeimmän Spreader 30 -hapottimen leasing-sopimuksella kolmeksi vuodeksi käyttöönsä. Leasing-hapottimella rehunteko käy huolettomasti, ja laite on aina priimakunnossa.

Leasing-sopimuksen voi solmia Spreader 30 -hapottimeen, joka on Spreader-tuoteperheen uusin ja suurituottoisin tulokas. Spreader 30 sopii erityisen hyvin ajosilppuriin, ja sen pumppausteho yltää jopa 30 litraan minuutissa. Sopimukseen sisältyviä varusteita ovat pumppuyksikön lisäksi virtakaapeli, välikaapeli ja ohjain.

Leasing-sopimus tehdään kolmeksi vuodeksi, ja sopimuskauden päätyttyä hapotin on mahdollista lunastaa itselle tai palauttaa takaisin Happowalle. Sopimusta voidaan myös jatkaa korkeintaan kahdella vuodella, jolloin se tehdään aina vuodeksi kerrallaan. Sopimuksen hinta on joka vuosi sama riippumatta siitä, mitä laitteelle tehdään.

– Leasing-hapottimen kulut voi myös vähentää kertaluontoisesti verotuksessa, toimitusjohtaja Johannes Holkkola vinkkaa.

Leasingilla jatkuvuutta ja mielenrauhaa

Leasing-sopimus tuo mukanaan monia etuja. Satokauden päätyttyä hapotin toimitetaan Happowalle huoltoa ja talvisäilytystä varten. Samalla laitteen kulutusosat uusitaan ja sen suorituskykyisyys varmistetaan koeajon ja testien avulla. Säännöllisten huoltojen ja huolellisen säilytyksen ansiosta laite on aina kuin uusi.

Rehunteon alkaessa leasing-sopimus takaa sen, että viljelijällä on aina käytössään toimiva hapotin. Mahdollisen laiterikon sattuessa Happowalta löytyy aina nopealla aikataululla tilalle varakone, ja korjaukset suoritetaan normaalien takuuehtojen mukaisesti. Takuu itsessään on pidennetty ja kattaa koko kolmivuotisen sopimuskauden.

Leasing-sopimus on oiva vaihtoehto myös urakoitsijoille.

– Leasing-hapotin sopii kaikille, jotka arvostavat jatkuvuutta ja mielenrauhaa, Happowalta summataan.

Hinta Leasing-sopimukselle: 1300 €/vuosi

Optiovuodet kahdelle seuraavalle vuodelle: 700 €/vuosi

Laitteen lunastushinta kolmen vuoden jälkeen: 700 €

Kysy lisää!

Happowa tankkaus fb2

Happowan Fellow-säiliö on patentoitu ratkaisu säilöntäaineen kuljettamiseen noukinvaunussa. Säiliö on suunniteltu toimimaan täydellisesti yhdessä Happowan Spreader 6000 -hapottimen kanssa. Järjestelmä on helppokäyttöinen ja toimii vaikeimmissakin paikoissa.

Fellow-säiliö on 700 tai 600 litran säiliö, joka asennetaan noukinvaunun alapintaan vaunun peräosaan, joten se ei ole näköesteenä. Kun säilöntäainetta käytetään viisi litraa tuoretonnia kohden, säiliöllisellä ajaa jopa 140 tonnia tuoretta rehua. Yhdellä säiliöllisellä voidaan ajaa siis 14 hehtaaria.

Muotoilunsa ansiosta säiliö tyhjenee hapotettaessa kokonaan. Säiliön voi tankata aivan täyteen, sillä korkin alla on pikaliitin, joka estää säilöntäaineen roiskumisen ulos.

Säiliö on muotoiltu siten, että säilöntäaine ei aaltoile eikä hölsky säiliössä, vaikka ainetta olisi jäljellä vain vähän. Säiliö on valmistettu vahvasta muovivalmisteesta rotaatiovaluna ja kiinnitysraudat ovat haponkestävää terästä.

Säiliö ja hapotin sopivat täydellisesti yhteen

Fellow-säiliö on suunniteltu siten, että se sopii täydellisesti Spreader 6000 -hapottimeen. Spreader-hapottimet ovat kuuluisia toimintavarmuudestaan, ja hapotin on helppo asentaa ja käyttää. Näiden laitteiden avulla varmistat rehun säilymisen pitkän talven yli.

Spreader 6000 -hapottimessa on elektroninen virtausanturi, jonka mittaama virtausmäärää voi tarkkailla reaaliajassa ohjaimen näytöstä. Lisäksi kahdesta määrälaskurista voi tarkkailla käytetyn säilöntäaineen määrää esim. kuorma- ja astiakohtaisesti. Hapotinjärjestelmässä on tippumisenestoventtiili, joka estää nesteen vapaavalumisen, kun kone on pois päältä.

Järjestelmä on lunastanut paikkansa luotettavuudellaan ja toimivuudellaan, sillä Happowan Fellow-säiliö ja Spreader-hapotin ovat tavallinen näky suomalaisissa noukinvaunuissa. Hapotin ja säiliö on kehitetty ja testattu aidoissa olosuhteissa, ja niitä on valmistettu yli 10 vuotta.

Kun ostat säiliön ja hapottimen samassa paketissa, kokonaisuus on varmasti toimiva.

Pakettiin kuuluvat:

  • Fellow-säiliö ja Spreader 6000 -hapotin
  • Säiliön kiinnitysraudat, imuputki, imusuodatin ja Parker-täyttöpikaliittimet 32 mm letkulähdöllä
  • Pumppuyksikkö, ohjain, pikaliitinpistokkeet ja virtakaapeli suutintanko, tippumisenestoventtiili, letkut

Kysy lisää Juhalta!

Juha Kamppila

Tuotepäällikkö

+358 46 920 3686

juha.kamppila (at) happowa.fi