Esittelyssä Happowa VP-varsipumput

Videolla Teemu Tapio Happowalta esittelee havainnollisesti VP-varsipumppuja: eri malleja, lisävarusteita sekä pumpun toimintaa.

VP-varsipumppu (eli ”tynnyrihapotin”) on yksinkertainen hapotinmalli, josta on saatavana kolme erikokoisiin säilöntäaineastioihin soveltuvaa mallia: VP30 30 litran kanisteriin, VP200 200 litran tynnyriin ja VP1000 1000 litran IBC-konttiin. Luotettavan ja toimintavarman varsihapottimen toiminta-alue on 0–5 l/min, ja se onkin oiva vaihtoehto rehun tai murskeviljan säilöntään pienille virtausmäärille. Hyvien haponkesto-ominaisuuksiensa vuoksi varsihapotin sopii erityisesti viljan hapotukseen, jossa usein käytetään propionihappopohjaisia säilöntäaineita. Virtauksen säätöön voidaan käyttää joko mekaanista virtausmittaria tai elektronista Junior-säädintä.

Valmiita tuotepaketteja on Happowalla tarjolla kaksi: VP-varsihapotinpaketti myllyyn ja silppuriin sekä VP-varsihapotinpaketti noukkimelliseen korjuukoneeseen. Paketit eroavat toisistaan pääasiassa suutinmallin osalta, ja myös niiden toimitussisältöä käydään videolla läpi.