Avaimet onnistuneeseen rehun säilöntään

Nurmirehun valmistaminen on pitkäjänteinen prosessi. Siinä vaiheessa, kun rehua aletaan korjaamaan ja säilömään, on rehusadon onnistumisen eteen tehty jo paljon töitä sekä käytetty aikaa ja rahaa. Jotta nämä panostukset eivät menisi hukkaan, on myös korjuun ja säilönnän onnistuttava hyvin. Kotieläintilan toimeentulon kannalta on järkevää pyrkiä siihen, että käytettävissä olevalta peltopinta-alalta saadaan mahdollisimman paljon korkealaatuista säilörehua.

Säilöntäaineella parempaa rehua

Onnistuneen rehusadon avaimia ovat hyvälaatuinen kasvusto, säilöntäaineen oikea annostelu sekä luotettavat ja toimintakykyiset laitteet, joiden ansiosta korjuuketjussa vältytään turhilta keskeytyksiltä. Säilöntäaineen tehtävänä on alentaa säilörehun pH-arvoa niin, että käyminen rajoittuu ja tärkeiden ravintoaineiden hajoaminen keskeytyy.

Säilöntäaineen käytöllä varmistetaan säilörehun oikea sokeri-, valkuaisaine- ja maitohappopitoisuus ja toisaalta ehkäistään huonojen käymishappojen muodostumista. Näin saavutetun maittavan, hygieenisen ja korkealaatuisen säilörehun hyödyt heijastuvat suoraan eläinten hyvinvointiin ja siten myös maito- ja lihatuotokseen.

Valitse korjuukoneeseesi sopiva annostelujärjestelmä

Säilöntäaineen käytössä on olennaista, että aine saadaan levittymään tasaisesti rehumassaan. Etenkin syövyttäviä happoja käytettäessä myös työturvallisuus on ensiarvoisen tärkeää. Meidän tehtävänämme onkin tarjota sinulle luotettavat ja tehokkaat laitteet, joilla säilöntäaineen annostelu onnistuu helposti ja turvallisesti.

Löydät meiltä annostelujärjestelmät kaikkiin korjuukoneisiin. Sesonkiaikaan palvelemme asiakkaitamme vika- ja häiriötilanteissa ympäri vuorokauden. Tavoitteenamme on, että saat käytössäsi olevalta nurmialalta parhaan mahdollisen sadon. Kaikki Happowan hapottimet soveltuvat sekä AIV:n että biologisten säilöntäaineiden annosteluun.

Tutustu eri korjuukoneisiin sopiviin ratkaisuihin:

Hapotin ajosilppuriin

Hapotin noukinvaunuun

Hapotin silppuriin

Hapotin paalaimeen